För andra föreningar

Denna sida är tillägnad alla andra fiberföreningar här på ön som liksom oss lägger ner kopiösa mängder ideella timmar på att, kontakta människor, leta information på nätet, skriva informationsutskick och hålla möten. Vi lider med er och vi sitter i ”samma båt”. Därför vore det dumt om vi inte i så lång utsträckning som möjligt delar med oss av våra kunskaper och hjälper varandra! På denna sida lägger vi upp dokument som vi tror är till nytta för andra fiberföreningar. Hör gärna av er om ni har några övriga frågor.

Anbudsförfrågan till gräventrepenörer HBFIBER(PDF)

Anbudsförfrågan till gräventrepenörer HBFIBER(MS Word)

Anbudsförfrågan till fiberleverantör HBFIBER(PDF)

Anbudsförfrågan till fiberleverantör HBFIBER(MS Word)

Markupplåtelseavtal, Samma avtal som övriga föreningar förutom tillägget §2 e).

Avtal för nyanslutning av fastighet, Avtal för att ansluta en ny fastighet till ett befintligt fibernätverk. Vi gräver fram till fastigheten.

Avtal för att överta en redan ansluten fastighet, Avtal för att överta en redan ansluten fastighet till ett befintligt fibernätverk.

Mall protokoll styrelsemöte, enkel mall för styrelsemöten. Innehåller smarta makron för att fylla i vem som är mötessekreterare, vilka som är närvarande och fyller automatiskt i datum för mötet.

Stadgar för Hörsne Bara Fiber Ekonomisk Förening-3.0, våra stadgar. Är granskade och godkända av Thomas Jertfelt Gustafsson på Coompanion.

Utvärdering av Telias Trippleplay, en enkät som kan användas för att årligen utvärdera Telias tjänster bland medlemmarna.

Slutrapport Leader, vår slutrapport till Leader för att få ut dom där 15 000 kr (MYCKET jobb för lite pengar!).

Projekterings- och dokumenteringsverktyg för kartor

Henrik har tagit fram ett verktyg, kallad ”FiberKartan”, som bygger på Google Maps men som är anpassad för att rita kartor för fiberföreningar. Vår egen karta använder detta system och ett flertal andra föreningar på Gotland och fastlandet gör det också.

BRS Networks förvaltar och driftar FiberKartan åt oss, så kontakta Joachim Pettersson om ni är intresserade av att använda FiberKartan i er förening också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s