Flyttar till fastighet

Välkommen till socknen och till er nya fastighet!

Som ni kanske vet så är större delen av socknens fastigheter anslutna till vårt egna fibernätverk sedan slutet av 2012. Vi valde att kollektiv skriva ett avtal med Telia som kommunikation- och tjänsteleverantör i 10 års tid, för detta så fick vi ett förmånligt månads- och inkopplingspris. Ni kan läsa mer om vad som ingår på Vanliga frågor-sidan under ”Vad ingår?”.

Som nyinflyttad så är antigen er fastighet redan inkopplad till fibernätverket och i drift, eller också äger ni en av de få fastigheterna som valde att inte koppla in sig. Läs vidare under den rubrik nedanför som passar in på er situation.

Inkopplad och aktiv fiberanslutning

För att överta den befintliga anslutningen så måste ni bli medlemmar i vår fiberförening. Detta gör ni genom att läsa igenom och skriva under TVÅ exemplar av följande avtal och skickar dom till föreningens styrelse. Vi kommer att underteckna avtalen och skicka tillbaka ett avtal till er och behåller en själva. Det går också bra att avtala tid för att komma hem och skriva under avtal med kassör eller ordförande.

Avtal för övertagande av ansluten fastighet

Ni skall läsa igenom föreningen stadgar, och betala den årliga medlemsavgiften till föreningen. Kontakta sedan föreningens kassör för att komma överens hur ni vill betala in månadsavgiften för tjänsterna, ni kan välja autogiro, fakturor, månadsdebitering, kvartalsdebitering, osv…

Välkomna till vår förening!

Ej inkopplad fastighet

När vi byggde vårt fibernätverk så tog vi höjd för att man skall kunna koppla in fastigheter i efterhand. Men tyvärr så kan vi inte få samma pris för grävning och ”fibrering” av er fastighet av våra leverantörer som när vi byggde nätverket, när man kopplar in över 100 fastigheter samtidigt så blir det billigare än att ta dit all utrustning för en enda fastighet. Kontakta styrelsen så kan vi ge er ett prisförslag för vad det skulle kosta att koppla in er fastighet. Ni behöver även underteckna ett avtal för att ansluta er fastighet till vårt fibernätverk.

Avtal för nyansluten fastighet