Är ni igång ännu?

Hej, nu har telefonen börjat svalna och vi tror de flesta har fått igång sin utrustning.

Av de samtal vi fått in så kan vi kategorisera in dom i följande grupper:

  • TV-koder – man har inte haft ro att vänta in kuverten vi skickat ut.
  • Telefoni – telefonen har dött, vilket beror på att det gamla abonnemanget kopplas bort och det har varit ett glapp innan det nya kopplats in. Ett samtal till Telias support brukar dock fixa problemet.
  • Internet fungerar inte – man kan bara surfa på bredbandswebben.se, vilket beror på att abonnemanget inte hunnit aktiverats ännu. Ett samtal till Telias support brukar dock fixa problemet.
  • Långsamt Internet – man får dålig hastighet på bredbandskollen.se. I 90% av fallen beror det på att man gör testerna från en bärbar dator via en trådlös anslutning. Kör man via kabel så får man bra hastighet. I några fall har webbläsaren rapporterat fel mätvärden, byte till annan webbläsare har fixat problemet.
  • Ingen uppkoppling – inget funkar, vilket i samtliga fall har berott på att fiberkabeln inte varit ansluten till fiberomvandlaren. Man märker det genom att FX-lampan på fiberomvandlaren inte lyser.

Många verkar har haft någon datorfirma hemma hos sig för att koppla upp utrustningen och ställa in allt, vilket kanske är orsaken till varför driftsättningen ändå har gått så smidigt som den har gjort.

Det skulle vara kul att få höra era erfarenheter och synpunkter, klicka på ”Lämna en kommentar” under detta inlägg för att skriva ett litet meddelande till oss!

Vi har uppdaterat kartan på hemsidan, linjerna som representerar den förlagda fiberkabeln har nu uppdaterats efter den GPS-inmätning som grävarna gjorde efter arbetet var avslutat. Här kan ni studera vart kabeln egentligen hamnade.

Fyll gärna i er e-postadress i rutan ”Följ oss via E-post” nere till höger på denna sida, då får ni automatiskt ett e-postmeddelande när vi skriver något nytt på hemsidan. På så sätt riskerar ni inte att missa viktigt information.

Mvh Styrelsen

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.