Är ni igång ännu?

Hej, nu har telefonen börjat svalna och vi tror de flesta har fått igång sin utrustning.

Av de samtal vi fått in så kan vi kategorisera in dom i följande grupper:

 • TV-koder – man har inte haft ro att vänta in kuverten vi skickat ut.
 • Telefoni – telefonen har dött, vilket beror på att det gamla abonnemanget kopplas bort och det har varit ett glapp innan det nya kopplats in. Ett samtal till Telias support brukar dock fixa problemet.
 • Internet fungerar inte – man kan bara surfa på bredbandswebben.se, vilket beror på att abonnemanget inte hunnit aktiverats ännu. Ett samtal till Telias support brukar dock fixa problemet.
 • Långsamt Internet – man får dålig hastighet på bredbandskollen.se. I 90% av fallen beror det på att man gör testerna från en bärbar dator via en trådlös anslutning. Kör man via kabel så får man bra hastighet. I några fall har webbläsaren rapporterat fel mätvärden, byte till annan webbläsare har fixat problemet.
 • Ingen uppkoppling – inget funkar, vilket i samtliga fall har berott på att fiberkabeln inte varit ansluten till fiberomvandlaren. Man märker det genom att FX-lampan på fiberomvandlaren inte lyser.

Många verkar har haft någon datorfirma hemma hos sig för att koppla upp utrustningen och ställa in allt, vilket kanske är orsaken till varför driftsättningen ändå har gått så smidigt som den har gjort.

Det skulle vara kul att få höra era erfarenheter och synpunkter, klicka på ”Lämna en kommentar” under detta inlägg för att skriva ett litet meddelande till oss!

Vi har uppdaterat kartan på hemsidan, linjerna som representerar den förlagda fiberkabeln har nu uppdaterats efter den GPS-inmätning som grävarna gjorde efter arbetet var avslutat. Här kan ni studera vart kabeln egentligen hamnade.

Fyll gärna i er e-postadress i rutan ”Följ oss via E-post” nere till höger på denna sida, då får ni automatiskt ett e-postmeddelande när vi skriver något nytt på hemsidan. På så sätt riskerar ni inte att missa viktigt information.

Mvh Styrelsen

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Är ni igång ännu?

 1. johan weimer skriver:

  I helgen kopplades telefonen över från bredbandtelefoni via ADSL till Fibern, jag fick kontakta telias support 3 ggr för att få till överföringen, irriterande men kommer att få kompensation av Telia. Så nu är allt via fibern.
  Starten var ju inte så kul, hade som flera av er problem med att min installatör inte hade anslutit fiberkabeln i fiberomvandlaren (och inte upplyst mig om att så var fallet). Nu ca 94/11 mbit/sek via trådat nät.

  Nu återstår att flytta e-post från gamla abbonnemanget till nya….. suck…

  Någon som får funktionen att se på tv program i efterhand att fungera? För mig fungerar det bara med program för SVT, för övriga kanaler, även tv4, fås meddelande att det inte ingår i vårt abbonnemang, kan det stämma?

  • Henrik Östman skriver:

   Jag fick inte igång Internet på Onsdagskvällen, man kunde surfa på bredbandswebben.se men alla adresser utanför denna gav mig bara en sida med ett felmeddelande. Eftersom det var efter kl.21:00 så kunde jag inte ringa supporten, vilket ju var snopet för man vill ju komma igång med det samma. Jag ringde supporten på morgonen därefter, när jag väl kom fram så var det en riktigt trevlig kille som tog emot mig och förklarade att mitt abonnemang inte hade hunnit aktiverats ännu men han skulle tidigarelägga aktivering. Det skulle ta 30 minuter, men jag hade inte tid att vänta så jag åkte till jobbet, när jag kom hem så funkade det. Under lördagen så kopplade jag in telefonen och TV-boxen, det funkade utan några problem.

   Jo i kanalpaket ”Lagom” ingår bara följande ”programbibliotek”: http://www.telia.se/privat/tv/kanalpaket/lagom/#tab2, har man valt t.ex. kanalpaket ”Stor” så får man följande programbibliotek: http://www.telia.se/privat/tv/kanalpaket/stor/#tab2.
   😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s