Grävarna tackar för sig

Väg och Byggnadsgrus är nu färdiga med våra socknar och drar vidare för att gräva åt Gothem och Dalhem, de lämnar kvar en liten grävmaskin som kan rycka ut om det blir stopp vid fiberblåsningen. Det ligger lite slangstumpar och kabeltrummor slängda här och där, dessa får ni gärna samla ihop och köra till återvinningen, såvida ni inte vill använda dom till något (slangarna kan man t.ex. ha till bevattning i växthus).

BRS Networks fortsätter att blåsa stamfiber, och har hittills bara haft ett blåsstopp uppe vid gamla folketshus i Hörsne. Idag har dom bl.a. blåst en sträcka som var 1,4 km lång, det gick lite långsamt på slutet men fibern kom fram tillslut. De kommer att fortsätta att blåsa stamfiber cirka en vecka till innan det blir dags för serviceledningarna.

Se till att plåtlådan sitter monterad på väggen och att slangen som grävarna har lämnat är monterad i botten av lådan, så att fibern de blåser går hela vägen in i lådan. Det är även bra om ni börjar fundera på vart fiberomvandlaren skall sitta och hur mycket fiberkabel som går åt inne i huset, för resten skall matas ut genom hålet på huset till plåtlådan på väggen. Se till att ni tar till 60-100 cm som skall lindas upp inne i fiberomvandlaren. Se ”min installation” för exempel på hur det kan monteras. När fibersvetsarna väl kommer så kommer de klippa av din överflödiga kabel som hänger utanför och svetsa den med fiber som kommer från skåpet, har du då inte sett till att du sparat så mycket kabel som behövs inomhus så kanske inte kabel räcker till när du väl skall sätta upp fiberomvandlaren.

Har du frågor eller är osäker på hur du skall göra, kontakta Henrik Östman på mob: 070-2924633 eller 217355.

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.