15 oktober…

Hej!

Vidungevägen skall vara klar nu och grävarna har flyttat sina maskiner för att påbörja ingrävningen till de båda telestationerna, det är inte mycket grävande kvar nu. 🙂

Det ligger toma kabeltrummor lite här och var längs åkerkanterna, om någon är intresserade av dessa så är det bara att ta för er. Kontakta oss så kan vi tipsa om vart det finns flera.

BRS Networks har börjat blåsa stamfiber (den fiber som går från skåp till skåp), de har på ett par dagar hunnit göra hela Bara inklusive Norrbys kviar och har även hunnit stora delar av sträckan på Lina myr. De kommer att blåsa färdigt all stamfiber i socknarna innan de börjar med service-fibern (den som går från skåpen in till husen). Hittills har blåsningen gått bra, det har varit tre till fyra felmärkningar av slangarna som gjort dom lite förvirrade men dom har lyckats reda ut dessa utan vår inblandning. Angående service-slangarna så vet vi att det finns ett antal skåp där slangarna inte blivit markerade till vilka fastigheter de leder, vi skulle nu behöver ER hjälp med att märka upp slangarna i dessa skåp. Har du möjlighet att hjälpa till så hör av dig till Henrik Östman, mob: 070-2924633!

Blåsnings och svetsningsarbetet är beräknat att ta sex veckor och driftsättningsdatumet för fibernätet kommer att bli runt den 15 oktober. Det förutsatt att allt löper på utan problem. Men som vid alla stora teknikskiften så kommer det att bli vissa inkörningsproblem så vi rekommenderar att ni ser till att era abonnemang löper ut i slutet av november, det är bättre att tjänsterna överlappar än att de glappar.

Vi vill påminna om att nu på torsdag och lördag så kommer vi ha utlämning av utrustningen i hemmet, som vi har skrivit om tidigare. Nu är det tyvärr så att vi inte fått alla fiberomvandlare levererade (fabriken hinner inte med), vi har bara fått 83 stycken av 147. Vi kommer att tillämpa principen ”först till kvarn”, en ny sändning skickas från fabriken på torsdag så ni som blir utan kommer få en ny chans senare.

Sen vill jag avsluta med att gratulera Källunge fiberförening som driftsatte sitt fibernätverk förra veckan. Vi påbörjade vår resa en månad efter dom för ett och ett halvt år sedan, och det är kul att vi båda kommer bli färdiga innan det nya året.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.