Projektledaren filosoferar

Ibland går det framåt, ibland går det bakåt, men för det mesta så går arbetet faktiskt framåt och tur är väl det. Arbetet rullar på, vissa dagar så känns det som att vi står stilla och trampar medan andra dagar så känns det som att vi avverkar flera kilometrar, det är kanske så det är när man gräver fiber? Vad vet jag, nått sånt här stort projekt har kanske inte ägt rum i socknen sedan 40-talet då man började dra el på ön. Somliga lägger ner hjärta, själ och en massa fritid på projektet, andra betydligt mindre, men i slutändan så tror jag ändå att det kommer att bli riktigt bra. Det kommer att öppna upp för tjänster i framtiden som inte skulle vara möjliga med det klena mobilnät som vi har idag. IT-relaterade företag som idag väljer att placera sig i städerna för behovet av en snabb Internetuppkoppling kan nu börja söka sig ut till landsbygden, och med dom kanske ett par extra arbetstillfällen följer med? På nått sätt känns det ändå som att vi är tvungna i vilket fall som helst, nu när resten av öns socknar också håller på, för vi vill väl inte vara sämre än dom andra? 😉

Jag gissar på att det är tre till fyra veckors grävning kvar innan allt är klart, och vi skall försöka att börja blåsa fiber i Bara så fort alla väggenomgångar i det området blir färdiga och groparna igenfyllda (arbetet har redan påbörjats).

Vi har fått all utrustning av Telia nu (tror vi), och kommer att kalla till en utlämnings kväll i Bara bygdegård dit man kan(SKALL) komma och hämta ut sin resterade utrustning. Vi återkommer med mer information efter vårt styrelsemöte i morgon kväll.

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.