Ojojoj… Nu går det fort.

Hej igen!

Grävarna har nu fått upp tempot och det går fort framåt, grävlaget uppe på Lina myr är nu klara med nästan hela sträckan och har kommit fram till Magnus Hanssons fastighet vid början av vägen. Det andra grävlaget som gräver från Hörsne kyrka har tagit sig upp för Dibjärsbacke och de båda grävlagen kommer förmodligen att mötas under tisdag eller onsdag nästa vecka. Därefter kommer ett grävlag att ta ”den hemliga vägen mot Ganthem”, samt Mörbykviar. Det finns lite fräsarbete kvar på dibjärsbacke som kommer att påbörjas när killen som kör fräsen kommer tillbaka nästa vecka.

I tisdags blev en telekabel avgrävd i veteåkern på andra sidan av Hörsne ån (innan dibjärs backe). Eltel var snabbt på plats och kabel blev lagad under kvällen, sju personer hade tydligen felanmält ärendet till Telia. Trist, men under resten av veckan löpte det på utan några missöden.

Under början av nästa vecka så kommer ett tredje grävlag att börja gräva vid Johannes & Lisa Hörsnes gamla hus (sista huset på Vidunge vägen) och sedan arbeta sig bort mot vägen mellan Hörsne och Dalhem. Det grävlag som inte gräver vid Mörbys kommer att fortsätta vid Åkerlyckan och sedan arbeta sig bort mot Dalhem. Det är alltså dags för Dahlem nu, och med de antal grävlag som nu är igång samtidigt så kommer det gå med en rasande fart! Borrlaget kommer att börja borra under Trafikverkets vägar under nästa vecka, veckan därefter kanske vi kan börja blåsa den delen av Bara och Hörsne som gjordes innan semestern.

Det är VIKTIGT att ni får upp boxarna på husen NU så att de finns på plats innan blåsningen påbörjas! För er som inte tänker göra kabeldragning och installationen i hemmet själva, ni bör SNARAST kontakta den hantverkare ni tänker anlita så att de kan sätta upp boxarna på fastighetens fasad. Ronny Hansén på PCroma meddelar att han har ett par fastigheter kvar på sin lista som skall göras, han har försökt kontakta dessa men inte fått något svar. Här är det viktigt att ni inte bara väntar på att bli uppringda, utan själva aktivt försöka nå er hantverkare för att boka in tid för besök!

Under de senaste veckorna har större delen av styrelsen varit bortresta, Bo och Henrik har försökt hålla ställningarna, så vi ber om ursäkt om ni inte kunnat nå oss.

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.