Nu är vi igång!

Hej, det har varit fullt upp med att käppa, skriva ut kartor, ringa samtal och lösa problem, så jag har inte haft tid att uppdatera hemsidan. Men i måndags kl. 07:00 påbörjades grävningen i Bara (område #1)!

kl.08:00 var dom framme vid första huset och jag fick rycka ut för att visa vart det var tänkt att fibern skulle gå in i huset (det var inte käppat ända fram). När ni är ute och käppar i era områden, se till att ni käppar HELA vägen fram till huset så grävaren tydligt kan se vart han skall gräva!

Förutom detta så har det rullat på riktigt bra, det har varit gott om sten i markerna men det var vi förberedda på, och det ser ut som att vi kommer att få fräsa en kortare bit i berg vid Göran Löfqvist eftersom jordtäcket är väldigt tunt där. Efter två och en halv dags arbete så har vi kommit förbi bygdegården och är nu nästan färdiga med område #1.

Efter midsommar kommer grävlaget från Leivide att påbörja grävningen på Lina Myr (område #8). De båda grävlagen kommer sedan från två håll arbeta sig fram mot Hörsne kyrka. Förhoppningen är att dom når kyrkan lagom till vecka 28 då dom går på tre veckors semester (28, 29, 30). Därefter kommer dom gräva vidare mot Dalhem. Om det blir ett grävlag som kommer att gå vidare mot Dalhem eller om det är båda vet jag ännu inte, det kan vara så att ett av grävlagen flyttar till Gothem och börjar gräva för deras fiberförening. För den som undrar över vad de har för arbetstider så är det vardagar mellan 07:00 och 16:00, oftast lägger dom slutet av dagarma åt att fylla igen och återställa efter dagens gräv och plogningar.

Hur mycket skall vi återställa efter grävarna har en del frågat. Vi har sagt att vi vill ha en grov återställning av gräv och plöjningen på markerna, det innebär att dom slätar igen med skoporna men det kan vara så att vi måste lägga dagsverken på att plocka undan sten som kommit upp efter de gått fram. Inne i trädgårdarna så får var och en återställa efter grävarna!

Om allt går väl så har dom sagt att vi med två grävlag borde bli färdiga på 30 arbetsdagar, därefter kommer det blåsas och svetsas kabel i cirka sex veckor. Så någonstans i mitten av oktober borde vi vara klara och då kommer vi att få utrustningen(fiberkonverter, RGW, tv-boxar) till hemmen levererade av TeliaSonera.

Innan blåsningen kan påbörjas så SKALL boxarna på husen monteras, om ni inte redan har gjort det så finns dom att hämta hos Göran Löfqvist, Elisabeth Molin och Johan Stenström. Det är även dags att fundera på hur kablarna skall dras inne i huset, om ni är osäkra på hur det skall göras så rekommenderar vi att ni hyr in proffs, exempel är PCroma, Roma TV och Antennteknik och ElitService.

Och så lite bilder:

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.