Nu kör vi!

Idag flyttar Väg och Byggnadsgrus sina maskiner från Källunge till Bara och på måndag börjar grävningen! En ytterligare grävgrupp kommer sedan att komma från Leivide och påbörja grävningen uppe vid Bo Hammar på Lina myr. Grupperna kommer att arbete sig ner till ”Hörsne city” för att sedan gå mot Dalhem.

Grävningstiden är uppskattad till cirka 60 dagar, så i mitten av september borde det vara klart om allt gått väl. De kommer att ha ett semesteruppehåll för grävarna mellan vecka 28 och 30 (tre veckor). Därefter kommer BRS Networks och underentreprenörer (Top Fibre) att påbörja blåsning och svetsning av fiberkabel, det kommer att ta cirka sex veckor. Så i slutet av oktober eller början av november bör nätverket vara klart, vid den tidpunkten kommer TeliaSonera sätta upp utrustningen i telefonstationen och leverera utrustningen till fastigheterna.

Under de senaste dagarna har ett febrilt röjande och käppande ägt rum i socknarna och det har varit kul att se med vilken entusiasm sockenborna ha tagit sig an jobbet och hur väl de löst alla problem som dykt upp. Vissa områden har haft det lättare, medan andra har haft mer att göra, men ingen har gnällt för det.

Här är en bild som är tagen efter gänget i område #4 varit ute och käppat (ni andra får gärna maila in bilder som jag kan lägga upp)

Installationskitten till hemmen finns fortfarande att hämta ut vid Göran Löfqvist (Bara), Elisabeth Molin (Hörsne) eller hos Johan Stenström (Dalhem), se till att få dom monterade INNAN fiberblåsningen börjar! För er som ÄNNU inte har bestämt er, jag måste skicka in listan över vilka fastigheter som skall ha fiber till Telia nästa veckan, så nu är det verkligen deadline för att bestämma sig!

Är ni osäkra på att göra installationen i hemmet själva så boka gärna in en träff med en av många företag på ön som specialiserat sig på att dra nätverk i hemmen (PCroma, Roma TV och AntennTeknik, ElitService, m.fl.).

Det är också dags att se över bindningstiden som ni har på era befintliga abonnemang för Tele, Tv och Internet. Om vi skall vara igång med de nya tjänsterna i November så kan det vara bra om ni redan idag förbereder en överflytt till Telia, mer information om detta kommer under en snar framtid.

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.