Senaste nytt

Hej!

Igår hade vi ett nytt möte för områdesansvariga där vi informerade om läget just nu för vårt fiberprojekt och samtidigt så uppmanade vi dom att kalla samman alla som skall ha fiber i deras område för en kort promenad längs er tänkta grävsträcka. Genom att gå längs grävsträckan så får man snabbt en uppfattning om vad som behöver göras i ert område och så kan ni prata er samman om hur ni behöver lösa de hinder som finns i vägen för grävmaskinerna. Exempel på saker som kan behövas göras i ett område är att röja bort buskar och sly som är i vägen, montera ner stängsel och staket(just där maskinen skall fram), röja en 4 meter bred gata genom skogar och flytta stenhögar och annat som ligger i vägen.

Väg och byggnadsgrus håller just nu på och gräver i Stånga-Lye, Levide och i Källunge. När de är klara i Levide eller i Källunge så kommer dom till oss, det kan ske tidigast om 3-5 veckor såvida de inte stöter på några problem i de socknar som de nu håller på. Beräknad grävtid för oss är cirka 60 dagar (5 dagars arbetsvecka).

Vi har fått godkänt av Länmuseet(fornlämningar) och Länsstyrelsen(vattenområde/fiskbestånd) att gå den tänkta grävsträckan.

Gå gärna in på vår karta och titta på ert område och meddela oss om vi missat nått!

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.