Utbildning av områdesansvariga

I onsdags (4/4) hade vi utbildning av områdesansvariga i Bara bygdegård, inbjudna var Väg och byggnadsgrus, BRS Networks samt styrelsen och våra områdesansvariga (11 st). Vi fick en genomgång av vad som förväntades av oss och hur man sätter upp markeringskäppar för fiberdragning och kabelskåp. Det var ett väldigt bra möte och vi hade många frågor som vi fick svar på. Inbjudna var även styrelsen och områdesansvariga i Källunge då dom kommit något längre än oss och står också beredda på att börja käppa.

Vi har beställt installationsmaterialet som behövs för att få in fiber i hemmet av BRS Networks. Det är en påse bestående av en 10 meter lång ”fibersvans” och en plåtlåda som skall monteras över hålet där fibern går in i byggnaden. När vi har fått hem dessa installationssatser så kommer vi dela ut dom till de fastighetsägare  som betalat in insatsen och därefter är det fritt fram för fastighetsägarna att börja dra kablar i byggnaderna. Om man inte vill göra detta själv så finns det duktiga hantverkare att hyra in.

För er som ännu inte betalat in medlemsavgiften (200kr) 0ch insatsen (17.000 kr) gör det så fort som möjligt på bankgiro 809-4013, uppge namn OCH fastighetsbeteckning. Vi kan inte börja gräva innan vi fått in pengarna och det vore dumt om sena inbetalningar skulle bli bromsklossen som hindrar oss från att börja gräva.

Angående grävstarten så har vi siktat in oss på maj-juni. Vår entreprenör, Väg och byggnadsgrus, håller nu på att gräva för Stånga-Lye och kommer om någon vecka börja med ett första grävlag i Källunge. Därefter så är det vår tur. Antalet entreprenörer på ön som har utrustning och utbildning för detta är begränsade så vi har fått tagit vår kölapp och står nu och väntar på vår tur…

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.