Stormöte #3

Hej!

Mötet i Vallstena blev välbesökt med runt femtio personer på plats, det var faktiskt svårt att få stolarna att räcka till. Som vanligt var det en nyfiken och blandad skara med människor som hade tagit sig dit för att lyssna på de senaste nyheterna om fiberprojektets fortskridande. Vi höll en genomgång av arbetet vi gjort hittills, val av gräventreprenör, bidrag från TeliaSonera och Regionen, en uppdaterad budget med aktuella anslutningskostnader, samt hade repetition på vilka tjänster man får och vikten av dagsverken och att ALLA hjälps åt. Ni kan ladda ner och se Powerpoint presentationen från mötet här: Powerpoint presentation på Stormöte #3!

Priset per ansluten fastighet blir 17.000 kr om man skriver avtal med TeliaSonera och 23.000 kr om man vill ha fiber indragen i fastigheten men INTE skriver avtal(ett vilande abonnemang/inte ljussatt fiber). Har man fler byggnader på tomten som man vill ansluta så kostar det 8.000 kr per byggnad. Vi har medvetet räknat med ett rätt högt pris, så att vi har marginaler för eventuella problem vi kan stöta på när vi väl kör igång och gräver. Månadskostnaden blir 350 kr inkl. moms.

Vi hade en omröstning om bindningstiden till TeliaSonera, alternativen var 5 år eller 10 år, vid 10 år så får man 6.000 kr per abonnemang man tecknar. Alla närvarande förutom en röstade på 10 års bindningstid. Priserna ovan är baserade på bindningstiden 10 år, vi har alltså dragit av 6.000 kr.

Jerry från Sparbanken Gotland var inbjuden för att prata om ”fiberlån” som de erbjuder till de som vill ha fiber men som inte har pengarna för stunden. Kontakta ditt lokala bankkontor och se vad de kan erbjuda, många banker på ön har tagit fram varianter av ”fiberlån”. Att ta ett lån för att kunna göra investeringen och få fiber dragen till huset betalar sig i längden, att välja att ansluta sig i efterhand kommer att bli flera gånger dyrare.

Det arbete som ligger framför oss just nu är att åka kring och få markägaravtalen underskrivna, samt kalla till möte för att få fastighetsavtalen underskrivna. Och så vill vi påminna er om att betala in medlemsavgiften för i år, ifall ni inte redan har gjort det.

Annonser
Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.