Kompletterade stadgar och registrerad förening

Ursäkta att det dröjt med statusuppdateringar, vi har haft så fullt upp att vi helt enkelt inte hunnit med.

Det konstituerande mötet avhandlades enligt planerna den 20 oktober i Bara bygdegård. Tretio personer närvarade och vi gick igenom stadgar och tillsatte personer till föreningens interimsstyrelse. Mötet var ett nödvändigt steg för att vi skall kunna bilda en ekonomisk förening, och vi röstade bl.a. om namnet på föreningen och vi satte den årliga medlemsavgiften till 200 kr. Otydligheter i §6, som rör medlemsinsatsen, uppdagades och vi fick komplettera med texten ”per fastighet”. Efter mötet blev det fika och frågestund för de som missat tidigare informationsmöten. Mötesprotokollet finns att läsa här.

Tyvärr upptäckte vi i styrelsen, efter mötet, att de fyra sista paragraferna(§20-§23) i stadgarna hade trillat bort från utskrifterna OCH Power-point presentationen. Jättetråkigt tycker vi och beklagar verkligen misstaget, förmodligen låg de fyra sista paragraferna på en annan sida i orginaldokumentet och när stadgarna skulle skrivas ut så fick man bara med första sidan. Vi diskuterade situationen vid nästa styrelsemöte och valde att inte kalla till ett nytt möte utan istället gå vidare och registrera föreningen. Ett nytt möte hade fördröjt oss minst två veckor och vi har redan idag ett väldigt pressat tidsschema. Paragraferna ansågs även vara av rätt allmän typ och som förmodligen ingen skulle ha någon åsikt om. Men vi vill samtidigt göra er uppmärksamma om misstaget dels genom detta inlägg men även genom en lapp som ni kommer att få i brevlådan inom de närmsta dagarna. Det finns möjlighet att göra förändringar av stadgarna vid nästa årsstämma i vår. Om ni har några synpunkter eller frågor så är ni välkomna att kontakta oss. De fullständiga stadgarna kan ni läsa här!

En vecka efter vi skickat in mötesprotokollet till Bolagsverket fick vi svaret att vi var tvungna att ange ett maxbelopp för insatsen i §6. Det högsta beloppet man behöver betala till föreningen, utifrån det underlag som vi har idag, är 25.000 kr. Det är det belopp som just nu gäller om man väljer att ansluta en fastighet i efterhand. Så vi kompletterade §6 med ”Insatsbeloppet får högst uppgå till 25.000 kr per fastighet.” och skickade in de reviderade stadgarna. Idag fick vi beskedet att föreningen har blivit registrerad och att ”Hörsne Bara Fiber Ekonomisk förening” nu finns med i föreningsregistret. Vår första åtgärd blev att skicka in ansökan om startbidrag från Leader på 15.000 kr, och att öppna ett bankkonto.

Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.