Nu tar vi sats igen

Hejsan!

Nu märks det att semestern börjar ta slut och att folk återvänder till ekorrhjulet, och vi börjar åter få upp farten i projektgruppen. Offert förfrågan för fiberblåsning och svetsning är nu klar, utskriven och kommer att lämnas över innan veckan är slut till de tre företagen på ön som sysslar med detta, BRS Networks, Dotcom och Eltel (YIT som även drar fiber har sagt att dom inte är intresserade/har resurser). Offerterna skall vara oss tillhanda senast den 21 september. Senare i höst/vinter kommer vi även begära in offerter för grävningen.

För att ett så här stort projekt skall fungera med så många inblandade fastigheter så har vi, liksom andra fiberföreningar före oss, valt att dela upp sockarna i områden. Varje område får sedan en områdesansvarig som fungerar som en ambassadör och projektgruppens ”förlängda arm” för området. Områdesansvariga tillser att information som denna får sprids i sin region och fångar upp eventuella frågor som sockenborna har och för dom vidare till projektgruppen(eller framtida föreningsstyrelsen). Det här är ett koncept som fungerat mycket väl för andra fiberföreningar på ön och på fastlandet, och avlastar den förhållandevis lilla projektgruppen/föreningsstyrelsen. Vi håller på att dela upp socknarna och tilldela områdesansvariga just i denna stund, dessa kommer sedan kallas till ett informationsmöte under kommande veckor.

Ett nytt informationsblad borde även ligga i er postlåda vid det här laget, om inte så kommer du få det inom de närmaste dagarna. Om du ändå inte har fått lappen så finns den här i PDF-format.

Rundringningen till hushållen längs Dalhemsvägen och Vidunge fortsätter, senast igår fick vi 4st JA och 1st NEJ(sommarboende). Folk är trevliga och frågvisa när man ringer och det är kul att intresset är så stort, ibland hinner man knappt förklara vem man är innan dom säger ”såklart vi skall ha det”. Ser ni på kartan över socknarna så ser det rätt grått ut mot Dalhem, men det är främst för att det är hushåll som vi ännu inte hunnit kontakta och beror inte på att man är extra negativt inställda till fiber just i Dalhem.

Det här inlägget postades i Fibernyheter. Bokmärk permalänken.